kuchenne.pl  | Akcesoria kuchenne i wiele więcej!
Opcje przeglądania
Producent
Kolekcja
Cena
  • od
    do
Nowość
Promocja

Wkładki do gotowania na parze - stalowe wkładki

Gotowanie na parze to niezwykle prosty sposób na przygotowanie zdrowych, niskokalorycznych i lekkostrawnych posiłków. Aby gotować na parze, nie trzeba posiadać drogich garnków z nakładką do gotowania na parze i szczelną pokrywką z odpowietrznikiem. Wystarczy mieć na wyposażeniu perforowaną wkładkę, która dostępna jest również w ofercie naszego sklepu w kategorii Kuchnia

 

Wkładka do gotowania na parze

Wkładka do gotowania na parze stanowi bardzo tanią, a równie efektywną alternatywę wobec specjalnych garnków i parowarów. Wkładkę umieszcza się wewnątrz naczynia z wodą, na jej wierzchu układa się produkty, a obróbka cieplna odbywa się dzięki parze powstającej z gotującej się wody. Jedną z polecanych w naszym sklepie wkładek jest stalowa wkładka do gotowania na parze z trzema stabilizującymi nóżkami o optymalnej wysokości. Dostosowana jest do garnków o średnicy 20 cm, a prosta konstrukcja bez rozkładanych ścianek sprawia, że łatwo ją wyczyścić z resztek gotowanych warzyw, mięsa lub ryby i owoców morza, tym bardziej, że stalową wkładkę można myć w zmywarce. 

Stalowe wkładki do gotowania na parze to idealna, ekonomiczna propozycja dla osób, które preferują zdrowy styl życia, chcą zrzucić zbędne kilogramy lub obniżyć poziom złego cholesterolu. 

Zalety gotowania na parze

Gotowanie na parze posiada wiele potwierdzonych zalet: 

  • pozwala zachować cenne wartości odżywcze produktów – witaminy, minerały i antyoksydanty,
  • ugotowane produkty nie zawierają tłuszczu, są więc mniej kaloryczne i lekkostrawne,
  • warzywa mają naturalne kolory i jeśli nie przekroczy się czasu gotowania, zachowują zwartą strukturę i nie rozpadają się na kawałki,
  • mięso i ryby nie wysychają, nie zmieniają swojej objętości, a ich mięso staje się delikatne i łatwostrawne, 
  • wszystkie produkty gotują się równomiernie, bez potrzeby odwracania ich na drugą stronę,

do obróbki cieplnej w parze wodnej nie są potrzebne żadne dodatkowe przybory kuchenne – wystarczą garnek z pokrywką i wkładka do gotowania na parze.

Produkty wybrane dla Ciebie:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium